Blog | 25 januari 2019 |

De eerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam op de cover van Elsevier. Lippenstip, prachtig haar, arty oorbel, mooi-mooi. Resultaat van een geslaagde foto-shoot. Is er ook nagedacht hoe dit overkomt?

Ik woonde 25 jaar in de hoofdstad, enige tijd zelfs bij Femke in de buurt. We duwden ’s avonds nog snel die boodschappenkar door dezelfde super in Oud-West. Dát was een mooi beeld: bekende NL politicus én hard werkende moeder.

Ik had haar op die cover liever in haar Amsterdam gezien. Afgestapt van een fiets, met een inwoner in gesprek. Benaderbaar, betrokken, hard aan het werk.

Geen idee of ze dát beeld wil neerzetten. Het Elsevier-artikel gaat over terrorisme-bestrijding, over dikke dossiers op haar bureau tjokvol hoogwaardige informatie. Misschien wil ze het beeld neerzetten van een bestuurder die vanuit het stadhuis opereert. Was dan op de foto gegaan in overleg met politiemensen, leden van haar veiligheidsapparaat. Pratend, luisterend. Ook mooi.

Volgende keer actiefoto’s graag!

Bob van ’t Klooster schreef dit blog over hoe bepalend beeld is. Bob is communicatieadviseur en oud-journalist. Hij geeft strategisch communicatie-advies over hoe je beeldbepalend kunt zijn als persoon of organisatie.