Marije Alma

Marije Alma, oprichter en eigenaar van almamedia, heeft een Franstalige opleiding in Brussel gevolgd tot communicatieadviseur. Daarna is zij in die stad aan de slag gegaan voor het NOS-Journaal, om na vier jaar naar de buitenlandredactie in Hilversum te vertrekken. De laatste zeven jaar heeft zij als verslaggever/redacteur op de Haagse politieke redactie gewerkt.

Marije is tevens eigenaar van Zakelijk in beeld, het trainingsbureau dat je leert om jouw verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld met een vlog.

Marije weet precies wat organisaties nodig hebben om hun verhaal beter te presenteren. Ze is de enige Nederlandse journalist die drie unieke expertises combineert:

  • Als NOS-journalist berichtte ze over Europa vanuit Brussel, over de wereld vanuit Hilversum en over de Nederlandse politiek als verslaggever vanuit Den Haag.
  • Tien jaar ervaring als presentatie- en mediatrainer bij overheden en multinationals.
  • Als eerste mediatrainer in Nederland gebruikt ze de smartphone voor Zakelijk Vloggen en leert ze anderen presenteren op de smartphone-camera.

Marije: “Ik vind het fantastisch om na al mijn journalistieke ervaring mensen en bedrijven te adviseren over hun te volgen mediastrategie. Dat doe ik als communicatie-adviseur maar vooral als trainer. Ik ontvang mensen in mijn eigen studio of adviseer ze op locatie. Ik help ze hun presentatie te verbeteren en geef ze gerichte handvatten voor een goed mediaoptreden.

Sinds juni 2015 geef ik ook werkcolleges ‘Presenteren’ aan de Universiteit van Amsterdam. Zodat masterstudenten hun scriptie beter kunnen verdedigen maar ook hun mannetje weten te staan bij een presentatie op bijvoorbeeld een advocatenkantoor.”

Bob van ’t Klooster

Bob heeft 25 jaar ervaring in de journalistiek en communicatie. Met veel inzicht in de processen en menselijke aspecten van een (overheids)organisatie ondersteunt hij bij de ontwikkelingen (of verfijning) van een communicatie-strategie. Hij leert organisaties zich te richten op ‘all who can tell your story’. Een denker en doener in één.

Afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als historicus, werkte hij decennialang als journalist en redacteur binnenland bij het Algemeen Dagblad. En sinds 2005 als woordvoerder en communicatieadviseur op diverse departementen en voor verschillende ministers, overheidsorganisaties en bedrijven. Het laatste jaar combineert hij een leven als freelance adviseur en brandcoach met dat als brouwer van Bob’s kombucha.

Marije: “Voor Bob is de wereld van media en communicatie een pad van inspiratie en oneindige mogelijkheden. Hij heeft daarin als missie om samen met inspirerende mensen en organisaties het authentieke en nieuwswaardige verhaal te ontwikkelen en te zorgen voor impact.”

Anne Spies

Anne Spies volgde de theateropleiding in Arnhem en de logopedieopleiding in Amsterdam. Zij werkte als stemdocent en logopedist in een particuliere praktijk en in ziekenhuizen. Daarna was zij jarenlang presentatiecoach en docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

De combinatie van haar theaterachtergrond en haar voorliefde voor stem, spreken en logopedie geeft Annes trainingen diepgang en snelheid. Haar trainingen en workshops zijn altijd dynamisch, praktijkgericht, op maat en vooral interactief. Iedereen doet mee. Jezelf laten zien en daarin vooral ook jezelf zíjn, staat centraal in Annes aanpak.

Marije: “Anne is mijn compagnon en ik werk al jaren met haar samen. We organiseren de ‘Spraakmakende trainingen’, congrestrainingen en geven regelmatig samen workshops.”

Ingeborg Wieten

Ingeborg is actrice en geeft trainingen op het gebied van acteren, presenteren en stemgebruik. Na de toneelacademie in Maastricht heeft Ingeborg met een Europees theatergezelschap door Frankrijk getoerd. Vervolgens heeft ze 10 jaar lang Suzanne Balk in GTST vertolkt. 

De laatste jaren legt ze zich voornamelijk toe op stemacteerwerk in animatieseries, (bioscoop)films, live action series of films en documentaires. Ook spreekt ze veel commercials in, zoals o.a. die van L’Oreal.

Marije: “Met Ingeborg werk ik heel graag samen omdat zij weer op een hele andere manier naar presentaties kijkt. Zij heeft bijvoorbeeld al menig deelnemer met een monotone manier van spreken van dat probleem afgeholpen” 

Malou van der Wel

Malou is logopedist, gespecialiseerd in stemproblemen. Tijdens haar studie Communicatie werd haar interesse voor presentaties en het stemgebruik geboren. Na deze studie is zij Logopedie gaan studeren, zodat zij deze twee factoren kon samenvoegen. Na het afstuderen trad zij al snel in de maatschap van haar huidige logopediepraktijk in Amsterdam.

In 2010 is zij een tweejarige studie begonnen om stemcoach/trainer te worden. Hierna heeft zij jaren ervaring opgedaan in het behandelen van mensen zodat zij hun stem optimaal in kunnen zetten bij o.a. presentaties. Tevens heeft zij velen mensen van hun stemprobleem afgeholpen .